Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخن گفتن از مردی آسمانی که بیش از نیمی از عمر ۴۰ ساله خدمت خود را در گمنامی و مجاهدت‌های خاموش گذرانده کار آسانی نیست، سال‌ها باید بگذرد تا کسانی پیدا شوند و بتوانند برخی از نقاط ناشناخته کارنامه درخشان این مجاهد نستوه را برای همگان آشکار کنند، اما برخی ویژگی های حاج قاسم سلیمانی آنچنان برجسته و بارز بود که باعث شد شهید سلیمانی بر قلب ها بنشید و سردار دلها لقب بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ سخن از حاج قاسم سخن از تمام خوبی‌هاست؛ فرمانده باایمان و سلحشوری که بیش از ۴۰ سال از عمر بابرکتش را صرف جهاد در راه خدا کرد و سرانجام به سبب اخلاص، خداوند او را به نهایت آرزویش یعنی شهادت نائل کرد و حالا ثمره ی این سالهای مجاهدت در مکتب اسلام و ولایت دانشگاه انسان سازی است که بدون تردید شناخت تک تک مولفه های آن نیازمند فعالیت های عمیق پژوهشی است.

دفاع مقدس، آغاز جهاد بلاانقطاع و علی‌الدوام حاج قاسم بود او که در دوران دفاع مقدس، با تمام وجود در تمام صحنه‌ها حاضر بود و بعد از آن هرگز جهاد را کنار نگذاشت و همچنان ثابت قدم در مسیر مبارزه ایستاد، چه آنجا که در کنار محرومیت ها و نا امنی های شرق کشور همواره دغدغه ی مردم و ثبات و آرامش کشور را داشت و چه آنجا که کیلومترها آن سوی مرزهای ایران پناه مظلومان و آزادی خواهان بود.

حضور حاج قاسم در نیروی قدس سپاه پاسداران، نقطه اوج کارنامه جهاد سراسر مخلصانه این مجاهد فی‌سبیل‌الله است و در این دوران است که بواسطه فرماندهی مقتدرانه، تدبیر و شجاعت حاج قاسم، اقتدار منطقه‌ای و عمق راهبردی انقلاب اسلامی امتداد یافت و جغرافیای مقاومت اسلامی ظهور و بروز پیدا کرد.

سید حسن نصرالله در بخش از یک گفت‌وگوی خود با العالم، به ویژگی‌های مکتب و مشی فرماندهی حاج قاسم در دوران فرماندهی نیروی قدس اشاره می کند و می افزاید: «ایشان فرمانده یک نیرو در سپاه بود؛ می‌توانست در تهران بنشیند و به دیگران بگوید بیایید این‌جا. بعد با آن‌ها جلسه بگذارد و به حرف‌هایشان گوش بدهد و مسائلشان را به صورت طبیعی و خوب پیگیری کند. و مثلا هر شش ماه یا یک سال هم سری به لبنان و سوریه و عراق و اینها بزند. معمولا برخی فرماندهان این‌طوری رفتار می‌کنند. اما مکتب حاج قاسم یعنی رفتن به عرصه‌ی عملیات و میدان عمل. رفتن به سوی دیگران. »

عشق به اهل بیت حاج قاسم را آسمانی کرد

 شهید سلیمانی از عمق وجود شیفته اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بود، اعتقاد، ارادت و عشق به خاندان رسالت در سراسر وجود این مرد آسمانی موج می زد به طوری که پیوسته متوسل به ائمه اطهار بود، هموراه به برپایی مجلس عزای اهل بیت اهتمام داشت و خدمت در روضه حضرت زهرا(س) را برای خود افتخاری بس بزرگ می‌­دانست.

ذوب در مکتب الهی اهل بیت بودن حاج قاسم را به جایی می رساند که این شهید بزرگوار در وصیت نامه الهی –سیاسی ارزشمند خود چنین آورده است: «خداوندا ! ای قادر عزیز و ای رحمان رزّاق، پیشانی شکر شرم بر آستانت می‌سایم که مرا در مسیر فاطمه اطهر و فرزندانش در مذهب تشیّع ـ عطر حقیقی اسلام ـ قرار دادی و مرا از اشک بر فرزندان علی‌بن‌ابیطالب و فاطمه اطهر بهره‌مند نمودی؛ چه نعمت عظمایی که بالاترین و ارزشمندترین نعمت‌هایت است؛ نعمتی که در آن نور است، معنویت، بیقراری که در درون خود بالاترین قرارها را دارد، غمی که آرامش و معنویت دارد.»

ولایتمداری، شاخصه ی اصلی مکتب سلیمانی

«خداوندا ! تو را شکرگزارم که پس از عبد صالحت خمینی عزیز، مرا در مسیر عبد صالح دیگری که مظلومیتش اعظم است بر صالحیتش، مردی که حکیم امروز اسلام و تشیّع و ایران و جهان سیاسی اسلام است، خامنه‌ای عزیز ــ که جانم فدایِ جان او باد ــ قرار دادی.» این بخشی از وصیت نامه حاج قاسم است، او به غایت ولایتمدار بود و به رهبر و مقتدای خویش عشق می‌­ورزید. نگاه این فرمانده به ولی­‌امر مسلمین و فرماندهی معظم کل قوا تنها از حیث رعایت سلسله مراتب نظامی نبود بلکه با نگاهی بس فراتر داشت و از جنبه اعتقادی به این موضع می‌­نگریست؛ رفتار، گفتار و کردار او در امتداد خط ولایت بود و بی­‌جهت نیست که تعبیر مالک اشتر زمان در وصف این شهید عزیز به کار برده می­‌شود.

این سردار رشید اسلام در سخنرانی خود در یادواره شهدای مدافع حرم چنین بیان می کند: برادران، رزمندگان، یادگاران جنگ؛ یکی از شئون عاقبت به خیری «نسبت شما با جمهوری اسلامی و انقلاب» است. والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت به خیری همین است. والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت به خیری، رابطه قلبی و دلی و حقیقی ما با این حکیمی است که امروز سکان انقلاب را به دست دارد. در قیامت خواهیم دید، مهمترین محور محاسبه این است. (۱۷/۱۰/۹)

حاج قاسم ملجا دردمندان و خدمتگزار محرومان

او عاشق مردمش بود و کاری کرد که مردم هم عاشق او باشند، حاج قاسم پدر مهربان یتیمان بود و ملجا دردمندان و پناهگاه محرومان. او در باوری عمیق معتقد بود که مردم ولی­‌نعمت هستند و این انقلاب و نظام حاصل تلاش آنان و متعلق به آنهاست، پیوسته بر این امر تأکید می­‌ ورزید که ما مدیون و وامدار این مردم عزیز هستیم و خدمت به آنان را بایستی یک افتخار بزرگ بدانیم؛ در حوادث گوناگون در میان مردم حضور می­یافت و به یاری آنها می­‌شتافت، خاطره شیرین حضور او در میان سیل‌­زدگان در اوایل سال­ ۹۸ هیچ­گاه فراموش نمی‌­شود.

گاهی خدای متعال اراده می‌کند که شخصی را محبوب قلب‌های مردم کند، حاج قاسم با این خصوصیات و رفتارها مصداق «الّذین آمنوا و عملوا اصّالحات» بود و خداوند، خود وعده داده که اگر کسی به این سطح از ایمان و عمل صالح برسد محبوب قلوب خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی بارها و بارها، او را با صفت «اخلاص» معرفی کرده‌اند و انجا که در دیدار با خانواده این شهید عزیز فرمودند: «می‌بینید مردم چه کار دارند می‌کنند برای حاج قاسم؛ این برای شما تسلّی است... بدانید که مردم قدر پدر شما را دانستند و این ناشی از اخلاص است؛ این اخلاص است. اگر اخلاص نباشد، این جور دلهای مردم متوجّه نمی‌شود؛ دلها دست خدا است؛ این که دلها این جور همه متوجّه می‌شوند، نشان‌دهنده‌ این است که یک اخلاص بزرگی در آن مرد وجود داشت.»

مکتب حاج قاسم و فداکاری برای مردم

شاخصه دیگر فداکاری برای مردم در سایه نظام ولایت فقیه است. به عبارت دیگر یکی از ویژگی‌های اصلی شخصیت این شهید آن بود که مردم را جناحی نمی‌کرد هر چند صراحت اعلام می داشت که شرط اساسی اعتقاد ذهنی و قلبی و التزام عملی به ولایت‌فقیه است اما در میان مردم قائل به چندپارگی نبود و معتقد بود به همه مردم باید خدمت و برای آنها فداکاری کرد و همه را از تقسیم‌بندی مردم به جناح‌های مختلف بیم می‌داد.

صحنه‌های زیبای همدلی حاج قاسم و یارانش با سیل‌زدگان خوزستان و امدادرسانی به آنان در فروردین ماه سال ۹۸ ، برای همیشه در خاطر مردم ایران ثبت شده است. جوانان غیرتمند ایران، سفارش مهم سردار را در آن روزها خوب یادشان است: «جوانانی که سنشان اقتضا نمی‌کرد جهادِ زمان دفاع مقدس را درک کنند و امروز هم خیلی اصرار دارند که به‌عنوان مدافع حرم در جبهه حضور پیدا کنند، به نظر من باید بیایند به خوزستان؛ چراکه حادثه اخیر یک دفاع از حرم است. هیچ چیزی بالاتر از حفظ کرامت انسان نیست.»

حاج قاسم در همین رابطه خطاب به سیاسیون کشور در وصیت نامه خود می آورد: «در دوره حکومت و حاکمیت خود در هر مسئولیتی، احترام به مردم و خدمت به آنان را عبادت بداند و خود خدمتگزار واقعی، توسعه گر ارزش‌ها باشد، نه با توجیهات واهی، ارزش‌ها را بایکوت کند.»

سردار سلیمانی مرد میدان جهاد

همان‌طور که گفته شد، ازجمله قابلیت‌های فرماندهی سردار سلیمانی در نیروی قدس سپاه، فعال کردن ظرفیت‌های آشکار و پنهان در جبهه مقاومت بود و درست در همین نقطه است که ما با چهره دیگری از توانمندی‌های این فرمانده برجسته و آن همراه کردن نیروهای مبارز با فرهنگ‌های مختلف از سراسر جهان اسلام است که تنها گوشه ای آن را در سوریه دیدیم؛ جبهه‌ای که رزمندگان و مجاهدان ایرانی، لبنانی، سوری، افغانستانی، عراقی، پاکستانی و... کنار هم و با هدفی واحد جنگیدند.

حاج قاسم سلیمانی به‌وضوح تحت تأثیر روحیات به‌جامانده از دوران جنگ تحمیلی قرار داشت و همواره سعی کرد تا این فرهنگ دفاع مقدس را در تمامی گستره جبهه مقاومت انتشار دهد و درواقع تمسک به همین ویژگی‌ راز موفقیت سردار آسمانی ما بود.

توجه حاج قاسم به خانواده و فرزندان شهدا

حاج قاسم پدر بود، همه او را بابا صدا می کردند، در جمع خانواده و فرزندان شهدای مدافع حرم نقش آرامش بخش پدرانه را به خوبی ایفا می نمود. فرزندان شهدا در نبود پدر نیاز به مهر و محبت و نوازش پدرانه داشتند و حاج قاسم چه خوب با آنها انس و الفت می گرفت. سال‌ها بود که حضور حاج‌قاسم التیام‌بخش درد دوری و دلتنگی پدران‌شان بود و حالا یکسال است که گویی فرزندان شهدا بار دیگر یتیم شده‌اند و داغ دلشان تازه شده است.

از توجه ویژه و عطوفت شهید سلیمانی به همسر و فرزندان شهدا، پدران و ماردان شهدا روایت های بسیاری را دیده ایم و شنیده ایم هر چند بسیاری از آنها در سینه حاج قاسم ماند اما شاید آنجا که حاج قاسم بعنوان یک فرمانده عالی نظامی خم شد تا پای مادر شهیدی را ببوسد خواست ارزش همین تکریم خانواده شهدا را به ما گوشزد کند.

این مسئله انقدر برای حاج قاسم مهم بود که ان را بعنوان یکی از وصایای خود به خواهران و برداران هموطن چنین آورده است: «به فرزندان شهدا که یتیمان همه شما هستند، به چشم ادب و احترام بنگرید. به همسران و پدران و مادران آنان احترام کنید، همان‌گونه که از فرزندان خود با اغماض می‌گذرید، آن‌ها را در نبود پدران، مادران،همسران و فرزندان خود توجه خاص کنید.»

لشکر سلیمانی ها...

به هر ترتیب، سخن گفتن از مردی آسمانی که بیش از نیمی از عمر ۴۰ ساله خدمت خود را در گمنامی و مجاهدت‌های خاموش گذرانده کار آسانی نیست، سال‌ها باید بگذرد تا کسانی پیدا شوند و بتوانند برخی از نقاط ناشناخته کارنامه درخشان این مجاهد نستوه را برای همگان آشکار کنند تا شاید از آن طریق بهتر بتوانیم حقایق پنهان از مجاهدت‌های این فرمانده شهید را درک کنیم.

اما دشمن هیچگاه به این مسئله فکر نکرد که خون پاک این شهید اساس مکتبی خواهد بود که از آن سلیمانی ها برخواهند خواست و اگر تا آن لحظه سرلشکر سلیمانی را در مقابل خود می دید حالا لشکر سلیمانی ها در برابرش به صف هستند، آری حاج قاسم سردار دلهاست و چراغ روشنی که این تاریکی دنیا برافروخت نه تنها رو به خاموشی نخواهد گذاشت بلکه همواره پر فروغ خواهد بود تا روزی که آن منتقم اصلی انتقام سختی از مستکبران جهان بستاند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: فرزندان شهدا دفاع مقدس حاج قاسم اهل بیت ی مردم ۴۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۱۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز یادبود آتش‌نشانان ۱۴۰۳ +تاریخچه و پوستر Firefighters’ Memorial Day

روز یادبود آتش‌نشانان (Firefighters’ Memorial Day) هر سال در ۴ می (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) برگزار می‌شود تا فداکاری‌های بی‌نظیر آتش‌نشانان فعال و بازنشسته را در انجام وظیفه گرامی بدارد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، روز یادبود آتش‌نشانان (Firefighters’ Memorial Day) هر سال در چهارم می برگزار می‌شود تا یادآوری بر تلاش‌های آتش‌نشانان فعال و بازنشسته باشد. این روز ویژه قدردانی از فداکاری آتش‌نشانانی است که در راه انجام وظیفه جان خود را از دست داده‌اند و به قدردانی از شجاعت و فداکاری نسل‌های آتش نشان، از جمله فعالان امروزی می‌پردازد. آتش‌نشانان در ظهر این روز در خارج از ایستگاه‌های محل خدمت خود ایستاده و به احترام همکاران در گذشته خود یک دقیقه سکوت می‌کنند. خانواده و دوستان این افراد فداکار نیز در این مراسم کوتاه شرکت می‌کنند. در این روز کلیساها نیز احترام خود را به این قشر فداکار با نصب تاج‌های گل نشان‌می‌دهند.

تاریخ روز یادبود آتش‌نشانان ۱۴۰۴

روز یادبود آتش‌نشانان هر سال در چهارم می مصادف با پانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

تاریخچه آتش‌نشانی

آتش در کنار فواید بسیار برای بشر، همیشه مایه ترس در جامعه و عمل اطفا حریق بخشی از تمدن بشر از دوران ماقبل تاریخ بوده است. با این حال آتش‌نشانی یا بخش مدرن اطفا حریق قرن‌ها طول کشید تا پایه‌پای فناوری تکامل پیدا کند و آتش‌نشانان را در مبارزه با آتش‌سوزی‌های مختلف در محیط‌های مختلف توانمند سازد.

آتش‌نشانی در روم باستان تحت حکومت سزار آگوستوس، به یک وظیفه فعال تبدیل و اولین گروه آتش‌نشانی واقعی در قرن سوم پس از میلاد تحت رهبری مارکوس لیسینیوس کراسوس متولد شد. وی ۱۰۰ قبل از میلاد گروهی از آتش‌نشانان را تشکیل داد که صاحبان املاک را موظف می‌کردند آتش را خاموش کنند و اگر با هزینه موافقت نمی‌شد، به سادگی اجازه می‌دادند ملک بسوزد و آتش گسترش پیدا کند.

۶۰ سال قبل از میلاد نیز یک گروه آتش‌نشانی تشکیل شد که از سطل‌ها و پمپ‌ها برای رساندن آب به محل در حال سوختن در سریع‌ترین زمان ممکن استفاده کردند.

در طول قرون وسطی، خانه‌ها و ساختمان‌ها از مواد قابل اشتعال هم‌چون چوب و کاه ساخته می‌شدند، بنابراین بسیاری از شهرها (و نه‌تنها خانه‌های انفرادی) در آتش سوختند، زیرا هیچ زیرساختی برای تشکیل تیم آتش‌نشانی وجود نداشت. سرانجام کلیساها وارد عمل شده و گروه‌های آتش‌نشانان را برای مقابله با آتش‌سوزی در جوامع خود سازماندهی کردند. گروه‌های آتش‌نشانی از سال ۱۶۶۷ به‌طور فزاینده‌ای محبوب شدند.

بسیاری از پیشرفت‌های اخیر به آتش‌نشانان کمک کرده تا به آنچه امروز هستند تبدیل شوند. با این حال در کشوری هم‌چون بریتانیا آتش‌سوزی بزرگ لندن در سال ۱۶۶۶ کاتالیزوری برای تنظیم و اجرای یک نیروی آتش‌نشانی اختصاصی بود که پس از آن اصلاحات گسترده‌ای انجام و اولین شرکت بیمه آتش‌سوزی تأسیس شد که تکامل واقعی آتش‌نشانی مدرن را نشان می‌داد.

نخستین شهر ایرانی که مجهز به سازمان و تجهیزات آتش‌نشانی شد، تبریز در سال ۱۲۲۱ خورشیدی بود. دومین و سومین سازمان‌های آتش‌نشانی نیز به‌منظور حفظ تأسیسات پالایشگاه‌های نفتی در مسجد سلیمان و آبادان تأسیس شد. واحدهای آتش‌نشانی ایرانی پس از آن در قطب‌های صنعتی و اقتصادی کشور هم‌چون تهران و قزوین (۱۳۰۳)، اهواز (۱۳۰۴)، بندر انزلی و رشت (۱۳۰۵)، مشهد (۱۳۱۲)، زنجان (۱۳۲۷)، اصفهان (۱۳۲۸)، شیراز (۱۳۲۹) و کرج (۱۳۴۰) تأسیس شد و به‌تدریج به کل ایران راه پیدا کرد.

تاریخچه روز یادبود آتش‌نشانان

روز یادبود آتش‌نشانان که برای اولین بار در سال ۱۹۹۱ در بریتانیا معرفی شد، تاریخی غنی دارد که به اوایل قرن بیستم بازمی‌گردد و با تلاش‌هایی برای یادآوری آتش‌نشانان کشته‌شده در مناطق مختلف شکل گرفته است. این روز در حال حاضر هر سال در چهارم می جشن گرفته می‌شود که مصادف با روز جشن سنت فلوریان، قدیس حامی آتش‌نشانان است. رویدادهای آتش‌نشانی باعث شد تا فداکاری. های آتش‌نشان‌ها در سراسر جهان به رسمیت شناخته و روز یادبود آن‌ها با گذشت زمان به یک رویداد مهم تبدیل شود.

روز یادبود آتش‌نشانان در سال‌های اخیر شامل مراسم‌های بیشتری هم‌چون مراسم به‌صدا درآوردن زنگ‌ها و گل‌گذاری است.

کد خبر 750459

دیگر خبرها

  • دست پر «مکتب حاج قاسم» در نمایشگاه کتاب تهران
  • فداکاری معلمان فلسطینی در شرایط جنگی حاکم بر نوار غزه/عکس
  • فداکاری معلمان فلسطینی در شرایط جنگی حاکم بر نوار غزه+ تصاویر
  • حضورآگاهانه مردم در انتخابات و انتخاب اصلح
  • شهید گمنام در رفسنجان آرام گرفت
  • روز یادبود آتش‌نشانان ۱۴۰۳ +تاریخچه و پوستر Firefighters’ Memorial Day
  • تشییع پیکر مطهر ٢ شهید گمنام در کرمان و رفسنجان/وداع با فرزندان روح الله در ديار حاج قاسم
  • زیارت خانه خدا پس از ۹ سال وقفه
  • مدرسه‌ای با یک معلم و یک دانش آموز
  • دفاع از کشور مستلزم حضور همه جانبه در میدان است